18.2.2013

Argh.

Grace menikin sitten pudottamaan etutassustaan kengän tarhaan, jippii! Kengittäjään ollaan oltu yhteydessä ja toivon mukaan hän pääsisi mahdollisimman pian napsauttamaan kengän takaisin paikoilleen. Onneksi kenkä löytyi tarhasta hyvässä kunnossa ja se oli irronnut todella siististi, eli Gracen kaviokin on täysin ehjä :).

Uskomme, että normaalista poikkeava tarhailuaika oli ehkä tammulin ajatusmaailmalle liikaa - hän kun saattaa hermostua kovastikin, jos näkee kavereita vietävän takaisin talliin! Päätimme tämän vuoksi, että jatkossa Grace tarhaa aina siinä tutussa ja turvallisessa vuorossa, oli päivän suunnitelma mikä tahansa. Näin turhia seisoskelupäiviä saataisiin ehkä vältettyä.

Tulevien päivien ohjelmaa a la meitsi!
Hiihtoloman aikataulu näyttää toistaiseksi mukavalta, eli reilusti liikutettavaa ainakin löytyy! Toivottavasti myös Grace saataisiin pian "toimintakykyiseksi", jotta pääsisin ehkäpä jopa hyppäämään tässä hiihtoloman aikana. Toistaiseksi otamme kuitenkin ihan iisisti, katselemme turvallisin mielin ympärillemme ja nautimme lähestyvästä keväästä..

Myös "lomaratsuista" on suurella todennäköisyydellä luvassa videota, joten odotelkaapa vain!

Murr.... Onneksi kenkä oli kuitenkin siisti ja löytyi helposti, joten toisaalta meillä oli onnea matkassa :)..

10.2.2013

Esteitä!

Kovin on kaihoisa katse!
Noniin, nytkö se vakavasti otettavan kouluratsastajan maine sitten meni? Olin siis koko viikonlopun Kari Nevalan estevalmennuksissa, joista sainkin ihan mukavasti myös videomateriaalia (kiitokset Elisalle!).

Ensimmäisenä päivänä Grace oli mielestäni kuin lehmä kesälaitumella, eli laiska ja aivan puhditon, mutta hypyt menivät joka tapauksessa ihan ok. Päivän kuolainvalinta oli hackamore, mutta päätin jättää ne naulaan roikkumaan todettuani yleisön avustuksella, että Gracen löysyys saattoi johtua tämän kuolaimettomuuden seurauksena aiheutuneesta, normaalia voimakkaammasta etupainoisuudesta.

Tänään Graken päätti kuitenkin herätä horroksestaan päästessään ns. vieraaseen maneesiin (ratsastan yleensä vain pienemmässä maneesissa), mutta eniten säpsyilyä ja pöllöenergiaa aiheutti katolta valuva lumi. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut - päinvastoin! Tammuli oli ihanan energinen ja hyppely oli ainakin meikäläiselle todella mukavaa, kun tuntui siltä, että heppakin oli menossa mukana :).

Grace maisteli lunta! Höppänä pikku poni :)
Olemme toistaiseksi hyppineet lainasatuloilla oman estepenkin vielä uupuessa (joissakin tilanteissa olen hypännyt myös koulupenkillä..), mutta eiköhän meille jossain vaiheessa ilmaannu omakin versio hyppyistuimesta! Sitä päivää odotellessa, sillä ensin olisi kuitenkin suunnitelmissa ostaa uusi koulusatula nykyisen tilalle.

Hiihtolomalla meikäläistä odottaa runsas hevostelu, sillä rohmuilin itselleni ratsastettavia kokonaiset kaksi kappaletta normaalia enemmän! Katsotaan, jos noita ponimuksia kertyisi vaikka lisääkin, sillä se ei ainakaan olisi haitaksi - päinvastoin!

Noh, tässä kuitenkin videokooste valkuista, hope you enjoy :)!


Psst! Kannattaa klikata videon laaduksi 720p!

9.2.2013

Ratsastelua ja estevalmennuksien jännittämistä!

Sain kasattua pienen videon tämänpäiväisestä ratsastelustani (kiitos Elisa!). Lisäksi odotan suorastaan innosta hihkuen pääsyä yläilmoihin (käytännössä max. 50cm korkeille esteille) ja the valmennus lähestyykin tunti tunnilta!

Grace oli tänään ihan ok, mutta juuri sopivasti sattuneen kiimansa vuoksi aika tahmea. Grakenia voisi verrata vaikkapa tervaan juttuneeseen etanaan - vaikka kuinka pyytäisit sitä liikkumaan nopeammin, ei se välttämättä jaksa / viitsi edes yrittää! Treenasimme vaihtoja ja koetin myös koota laukkaa jonkin verran, joskin melko heikoin tuloksin. Kuuma siinä ainakin tuli koko ratsukolle!



Huomenissa suunnitelmiin kuuluu valmennusten lisäksi myös radanrakennusta ja satulansovitusta (ihana-pehmeä-kaunis-jaguar-satulamme menee testattavaksi), joten kiirettä pitää! Sunnuntaina päivä vaikuttaisi ainakin näillä näkymin leppoisammalta, sitä odotellessa :)..

8.2.2013

Oho, pienehkö postaustauko?

En taida enää edes selitellä postauslaiskuuttani, vaan myönnän olevani todella laiska kirjoittaja! Noh, mutta lyhyesti sanottuna olemme tässä kuluneen neljän kuukauden aikana elelleet hiljaiseloa, valmentautuneet ja oppineet uutta, sekä valmistautuneet tuleviin kilpailuihin.

Suurella todennäköisyydellä seuraavat kilpailumme ovat kotikisat, jotka TKR järjestää 23.3. Tuolloin luokkana toiminee Helppo A:10, joka ei muuten vaikuta pahalta, mutta ne takaosakäännökset.. Huoh, kaipa niitä täytyy vain treenata ja treenata :)! Ehdin jo hankkia itselleni alueluvankin, joten aluekisoja pitäisi olla tiedossa, kunhan kevät lähtee kunnolla käyntiin ja tuo kilpailut mukanaan!

Myös seurakisoissa näyttäisi ainakin koulupuolella olevan melkoisen laaja valikoima, joten voisin käväistä pyörähtelemässä niissäkin, mikäli aikataulut ja kärrytilanne osuvat yhteen.



En koskaan oikein uskonut
tän väristen hevosten
olemassaoloon :D..
Tulevana viikonloppuna (9-10.2.) olemme Gracen kanssa menossa Kari Nevalan estekurssille. Kyseinen miekkonen on toki pitänyt meille tuntia ennenkin, tosin vain yhden kerran. Jännityksellä odotan, kuinka monta estettä Grace potkaisee tällä kertaa kumoon :D! Viimeksi Karin tunnilla Graken tosiaankin suuttui ratsastajansa toistuvasta virheestä sarjavälillä (hups) ja päätti potkaista sarjan toisen osan ryminällä alas! Vähän me siinä nolosteltiin, mutta siitäkin selvittiin loppujen lopuksi kunnialla.

Muutaman kuluneen viikon aikana olen myös tutustunut täysin uuteen satulan alla työskentelevään olentoon: Vilgakseen! Vilgaksesta voit lukea lisää täällä. Tätä karvakorvaa olisi tarkoitus ratsastella sitten hiihtolomalla, jolloin saan ilmeisesti ratsastettavaksi vielä kolmannenkin hevosen (Rebel) ainakin muutamaksi päiväksi :).. Eli heppaloma tiedossa!

Kävin myös liikuttamassa vanhaa kunnon Rolex-herraa, joka oli mitä mainioimman tuntuinen selästä käsin! Nyt voin jo suurella ylpeydellä ilmoittaa kykeneväni vaivattomaan istumiseen Rollen harjoitusravissa, mikä on itselleni suorastaan palkinto näistä kaikista hevosen selässä istutuista tunneista. Ehkäpä mä joku päivä vielä pystyn istumaan sen lisäyksissäkin, tiedäpä tuota ;).



Kentällä kirmailu ei todellakaan kuulu
Marellan vahvuuksiin!
Kuva © Anna H.
Sitten uutisia Marellasta: tammuli muuttaa Laakspohjan kartanolle! Olemme ylläpitäjän kanssa aivan täpinöissämme, sillä Marella pääsee pitkästä aikaa maneesiin, missä tamman liikutus on huomattavasti helpompaa (nimimerkillä kokemusta on!). Toivottavasti Marella viihtyy uudessa kodissa, minkä kuitenkin uskoisin toteutuvan - onhan Laakspohja kuitenkin se Markun "alkuperäinen koti", josta kävimme tammuskan neljä vuotta sitten noutamassa Tuomarinkylään.


Voihan väistö!
Kuva © Anna H.
Jos pitäisi asettaa tavoitteita ensi kesäksi, niin sanoisin ehdottomasti tahtovani oppia tekemään Gracen kanssa puhtaita laukanvaihtoja! Tamma kyllä vaihtaa puhtaasti, mutta se edellyttää voimakasta asetusta tulevan laukan suuntaan, mikä ei tietenkään ole toivottavaa. Yleensä Gracen virhe vaihdoissa on vaihtaa takaa edellä, minkä ei pitäisi olla iso ongelma, vaan siltäpä tuo alkaa pikkuhiljaa vähän vaikuttaa. Hiljaa hyvä tulee, joten ei kuitenkaan lyödä hanskoja tiskiin (vielä)!

Toinen tavoite voisi olla hyppykertojen lisääminen, sillä nykyään tuo pomppiminen tuppaa unohtumaan väkisinkin, vaikka Grace siitä kaiken todistusaineiston mukaan näyttäisi tykkäävän ainakin vaihtelun nimissä. Myös avo- ja sulkutaivutuksia pitäisi treenata, pohkeenväistöjä.. Eiköhän kaikki ole treenauksen tarpeessa ihan perusratsastusta myöten, mutta nuo yllämainitut nyt ovat ainakin päällimmäisenä mielessä. Katsotaan, mitä kesä tuo tullessaan!

Tässä vielä joku vanha valmennusvideo, joka jäi ilmeisesti lojumaan koneelle..